Meet me halfway!

Nu sitter jag på bussen igen men denna gången på väg mot huvudstaden för att möta Hanna!
Det känns helt sjukt att vi inte har träffats på nästan fyra månader. Innan jag drog iväg till Schweiz så umgicks vi nästan hela tiden. Och om vi inte träffades en dag så pratade vi i alla fall på telefon eller msn. Så det har varit riktigt tråkigt att vara ifrån varandra så länge.

Men nu är det dags! Med lite kort varsel så bestämde vi oss för att köra en "meet me halfway". Hanna kommer till Sthlm direkt från Ramundberget och jag från Lidköping och så ska vi bo hos Hannas släktingar fram tills på torsdag. Det blir alla tiders. Sedan blir det såklart ett besök hos Karin också, så får vi uppdatera varandra på vad som händer i våra liv.

Ska bli så roligt!



Grattis för tusan!

Nu är du 20 år gumman!

Idag fyllde Anna Torp 20 och kan nu gå till systemet! vilken frihet!vilken känsla! Herrejävlar nu börjar livet på allvar. Inget mer hembränt eller Herrljunga cider med 0,7 %.
Vad är 18 års dagen till skillnad från 20? Ingenting! en lite fluglort på vindrutan. 
Fast visst förstörs känslan lite när en viss bästa kompis pappa (min pappa) utropar "Grattis på 19 års dagen Annisen!" med ett brett leende och en varm kram. "Eeeh 20 faktiskt hehe".

Men inget kan förstöra vår lycka för på fredag blir det paaaartyy! Ska bli sjukt kul. Jag har inte vart ute och skakat rumpa sedan början av November när jag var i Zürich. Sedan har jag varit på barer men där fanns inga dansgolv så nu blir det stampa med Leroy för hela slanten på Stadt på fredag.





Anna, Hanna och jag förra nyår <3
(tiden går så så otroligt snabbt, det är redan ett år sedan!) 

Two brilliant movies

Idag steg mina vuxenpoäng från noll till hundra... eller kanske mina pensionärspoäng, beror på hur man ser det. Jag följde nämligen med mina päron till filmklubben. För tvåhundra kronor kan man bli medlem och få se sju filmer några utvalda lördagar in på detta halvåret. Det är lite speciella filmer som visas och då menar jag inte typ Göta Kanal 3 eller American Pie utan filmer som Gosskören, Flickan med pärlörhänge och Vicki, Christina, Barcelona.
Idag visade de The Reader. Mycket bra film med Kate Winslet, David Kross  och Ralph Fiennes i huvudrollerna. Den fick en verkligen att börja tänka och den var vacker och sorglig på samma gång. 
Det är en lång och ganska komplicerad film och klockan är ett på natten just nu så ni får googla det om ni är intresserade. 



 the_reader06

Kate Winslet och David Kross...


Sedan vid kl sju kom Johanna förbi och jag, Johanna, lillasyster och Josefin knökade ner oss i min soffa och tittade på en annan höjdar rulle. Dirty Dancing 2.

Och där sjönk mina vuxenpoäng från hundra till noll. 

Men jag erkänner. JAG ÄLSKAR DIRTY DANCING 2. Ni får gärna tycka att jag är världens lök men jag förnekar inte min kärlek till den här filmen. 
Ni som har sett den vet att den utspelar sig på Kuba 1958 precis innan Fidel Castros revolution. Filmen är full av fantastisk kubansk musik, latino dans, vackra tidsenliga kläder, romantik men även historia och politik. Det är verkligen ingen svårsmält film men jag tycker inte att det alltid behöver vara så djupt eller knepigt. Nej ibland behöver man en feelgood film.  



Dirty Dancing 2: Havana Nights

Diego Luna och Romola Garai...





Jag...


Syskon

Visst kan de vara jobbiga, irriterande och oerhört bra på att bara vara i vägen.
Men egentligen finns det ju inga syskon som är bättre än ens egna. Visst skulle man kunna göra allt för att beskydda dem om de skulle vara i fara eller hjälpa dem om de behövde hjälp.
Så jag vill bara säga...kom ihåg att krama dem och berätta för dem att du älskar dem och att du är stolt över dem. För en dag kan det vara för sent och de kanske bor långt bort eller ännu värre, något kan ha hänt dem. 


Syskonkärlek ^^


Dagen idag

Idag skulle man upp tidigt då, kl nio. Om man jämför med att jag har gått upp kl elva resten av veckan så är det tidigt. Mamma var ledig idag så hon tyckte att vi skulle göra något tillsammans. Det betyder oftast att vi ska vara nyttiga och göra något fysiskt. Så vi gick på ett friskis pass kl tio. Jag som trodde att det var ett medelpass vi skulle gå på blev inte övelycklig när jag förstod att det var ett bas pass. Så det var gympa i slowmotion i en timme. Jag och alla tanter. Men lite fick jag ju rört på fläsket och ganska bra musik var det så det var inte så dumt ändå.





Sedan mötte jag upp Anna och Madde och vi gick till Larssons skafferi och åt lunch. Sallad med kyckling och vitlöksbröd och brownie och kaffe till dessert. Väldigt gott var det och så fick jag lite kvalitetstid med tjejerna.

Efter det har jag bara skrivit om mitt CV och andra mindre roliga grejer men ikväll ska jag ha myskväll med familjen tror jag. Mamma och Maria var så gulliga när jag kom hem från Schweiz. De hade möblerat om hela mitt rum så att det var mycket mysigare och lättillgängligt. De hade även köpt ett soffbord till mig. Så hade de tänt levande ljus i hela rummet och städat undan en massa skräp som jag lämnat när jag åkte iväg. De hade tydligen saknat mig här hemma;)





Maria och mamma i Altea, Spanien...

 

Folke the ferret



Idag har jag varit och hälsat på den här krabaten. Han är bara så söt :) Jag hälsade också lite på hans ägare Sidsel, hade ju varit ganska otrevligt annars.




Det här är Folkes ägare Sidsel. Vi har känt varandra sedan barnsben. Vi gick tillsammans på dagis i Århus i Danmark. Våra föräldrar lärde känna varandra och samma år som vi flyttade till Lidköping så flyttade Sidsels familj till Dalarna. Sedan har de flyttat runt ett antal gånger i Sverige men bor nu i Lerum.
Våra familjer har träffats sådär vart annat år kanske, så inte överdrivet ofta. Men i somras så sökte Sidsel in på formakademin här i Lidköping och kom in. De senaste åren har hon bott i Göteborg och även en sväng i danmark igen. Och så hamnar hon sedan i Lidköping. Världen är knasig ibland...hur människors vägar delar sig och möts igen.

Och medan jag har varit bortrest så har Sidsel gått och skaffat sig en sambo, illern Folke. Så jag hälsade på henne idag i hennes fina lilla lägenhet och hon bjöd mig och hennes kompis Emelie på vegetarisk middag.
Jag fick klappa Folke och berätta om min resa och så pratade vi om allt mellan himmel och jord.





Sidsel och Emelie, alltid lika snygga...

En vecka

Ojojoj det är så mycket som har hänt på en och samma vecka...helt sjukt. Och jag är helt slut, mest på grund av alla känslor som har svallat fram och tillbaka.

Ska försöka sammanfatta förra veckan lite smått.

Försökte på fyra dagar säga Hej då till alla personer som jag lärt känna under tiden i Schweiz och det var både svårt tidsmessigt och emotionellt. Jag blir lätt så himla fäst vid personer så jag började ju gråta bara av att tänka på att jag skulle säga hej då till alla.
Killarna (Burri, Jari, Dario) och jag åkte på onsdagen till Bern för att äta en avskedsmiddag på en Italiensk restaurang det var trevligt men sorgligt. 
På kvällen så hade Fabienne, Tanja, Elina, Lisa och Isi planerat att vi skulle ha en photoshooting. Fabiennes bror är nämligen fotograf så han skulle ta bilderna. Så det blev en massa roliga bilder tagna den kvällen.
Sedan var det packning som gällde för min del och så även det jobbigaste avskedet.
Elias har precis som jag lätt till tårar så det var ett tårdrypande Hej då. Vi sa inte så mycket vi visste ju båda vad det innebar att jag skulle åka så vi bara höll om varandra.

 

Goodbye

I´ll contuinue my journey in another direction but I´ll miss you all for sure... 


På torsdagen flög jag (i världens minsta flygplan) från Zürich till Köpenhamn där jag träffade storasyster Cecilie. Det var verkligen roligt att träffa henne igen och ett bra ställe att mellanlanda på innan jag kom hem till verkligheten.

Så jag fick se henne och engelsmannens (James, hennes pojkvän) lägenhet. En söt liten tvåa som låg i Hvidovre som är omöjligt att uttala om man inte är dansk. James föröker inte ens uttala de olika delarna av Köpenhamn längre utan han har hittat på egna namn istället. När han ska förklara Hvidovre säger han bara " I live in Hövdöv in Copenhagen" vilket vi såklart tycker är jättekul.
I alla fall så hade jag en jättemysig vistelse i Köpenhamn. Vi gick på Museum, bio, barer, i affärer och åt god mat. Jag kommer definitivt resa dit snart igen och Cecilie och James blir man bara glad av att umgås med.



  

De lyckliga tu ...


Kaos

Jag är verkligen ledsen, denna  veckan har varit kaos. Därför denna oförlåtligt dåliga uppdateringen. Men imorrn är jag hemma i Lidköping och då ska jag skriva om min sista vecka i Schweiz och min helg i Köpenhamn. Nu sitter jag på bussen från Köpenhamn till Göteborg och där ska Mami och Papi hämta upp mig.

I Köpenhamn hade jag ingen tillgång till internet men nu på bussen hem så fanns det ett trådläst nätverk. Happyface. Men batteriet är snart slut så jag kan inte skriva så mycket mer.

Måste bara skriva en mycket irriterande sak. Jag glömde både min gamla fula Sverige mobil och min nya fina Schweiz mobil hos Cecilie (min syster). Toppen. Hoppas jag hittar Mami och Papi på stationen ändå sedan.

Hat gött så ses vi snart :)

Åka Hem

Nu har jag varit och lämnat av Malle på flygplatsen. Hon har varit här sedan i onsdags och vi har haft jättetrevligt och roligt. Tyvärr för henne så har hon fått kommit i min ” Åh , Herregud jag åker hem om mindre än en vecka! ” period. Så jag har varit omväxlande glad och förtvivlad. Glad för att komma hem och träffa alla härliga vänner och familj och förtvivlad över att lämna alla vänner här nere.

Jag har träffat så otroligt fina människor här nere och fått så bra vänner.  Vi har haft så roligt och upplevt så mycket tillsammans. Detta gör det så svårt att lämna dem.


Tankarna som går runt i mitt huvud när jag är sådär förtvivlad är att jag kanske aldrig kommer få träffa mina vänner här igen. Och jag är rädd att tappa kontakten för sanningen är ju den att jag nog inte kommer hålla kontakten med i alla fall hälften av dem vare sig jag vill eller inte.
Med tiden så händer det så många olika saker och man är på så olika ställen i livet och träffar andra människor att man inte kan hålla kontakten med alla som man har träffat. Det är ju egentligen en del av livet, människor kommer och människor går… men det gör mig ändå så ledsen att tänka på.

Sedan har jag också lite sådär Lidköpingsångest… kommer jag bli helt apatisk när jag kommer tillbaka i de gamla fotspåren eller kommer jag att kunna ta itu med det som behövs?
Jag ska nog skriva en lista på saker som ska göras när jag kommer hem, projekt som ska startas osv. 
 
Förhoppningsvis kommer jag hem som en glad Anna som har varit ute och upplevt en liten del av världen och har många nya idéer och tankar och kanske bara kanske har jag blivit lite visare än innan.




                          



Det här är personerna jag ska dela hus med när jag kommer hem :)


Men trots separationsångest och ledsna avsked så kommer jag hem till en trygg familj, vänner vars sällskap och vishet jag saknat och en hemstad som är välbekant men ändå älskad. 





                                    Lidköping i mörker med sin stolthet Rådhuset i bakgrunden...



Mer Nyår!

Nu kommer fler bilder från nyår :D





Lisa svängde också sina lurviga på dansgolvet...





Andra glada Nyårs firare, de två killarna till vänster är bröder och halvsvenskar (har dock aldrig bott i Sverige) så de talar flytande svenska, med dialekt till och med...08 dialekt ...




Ett sött par, den tiden på kvällen då det börjar bli dimmigt. För mycket rök och för många drinkar (?)




Vid tolvslaget bjöds det på drinkar av Lizzard Chili Soup, Reggae bandet som arrangerade fetsen...




Det här är nog bilden vi har skrattat mest åt de senaste dagarna haha





Adi annonserar nästa låt och tycker att vi ska slänga upp händerna i taket.  "Såklart!" svarade vi i bästa Petter anda...

Nyår!!


Förlåt
förlåt, dålig uppdatering.
Det händer så mycket här att jag inte hinner uppdatera och så har jag besök och då föredrar jag att vara social ;) Men lite bilder från nyår måste jag ju smälla upp.





Amalie, Prosecco och jag...




Burri, Möru och Tanya inne på Provisorium 8...




Amalie, Isi och jag hade roligt...



Elias var DJ och jag ser stolt ut (haha)...



Dario och Jari:) jag tror inte Dario har stängd mun på några av mina bilder, en riktig lustigkurre ;) ...




David Ly aka, The Chinese var också där ...

Nu är det något fuffens med uppladdningen så jag lägger ut fler bilder när det har fixat sig. Jag hoppas att alla ni också hade en oförglömlig nyårskväll!   


RSS 2.0