KRS

Natten till fredag kom jag och Sofia tillbaka från Sverige till Kristiansand. Det var så härligt att vara hemma i Lidköping och träffa familj och vänner och att bara slappna av. Men ändå var det skönt att komma tillbaka till Kristiansand och jag kände att jag faktiskt trivs väldigt bra här i Norge.

I Sverige så blev det bl.a. fest i Skara med Anna och Joni, det var roligt, tack för det guys. Sedan träffade jag såklart Madde och Frida och även Patricia och Emma. Det var riktigt roligt. Jag hann även med att gå på Amanda och Jonathans bröllop. Hela ceremonien var så vacker och de var så lyckliga att man dansade hem ifrån kyrkan. Grattis till dem.





Party pics...



We are really shaking it ....




Här har jag lugnat ner mig några grader och tagit på mig läppstift...




Jag, Anna och Joni försökte återskapa bilden på lådvinet Tre Apor och det gick väl helt ok...






Bröllopsbilder



Jonathan och Amanda, så fina och lyckliga...




Här säger de Ja till varandra...


START

Nu har jag precis kommit hem från mitt andra jobb. Jag jobbar på Sörarena på det lokala fotbollslagets hemma matcher. Laget heter Start och spelar i den högsta divisionen eller vad man nu ska kalla det. Den norska motsvarigheten till allsvenskan i alla fall.
Där jobbar jag i "Startvippen" det är för de som har 10 års abonnemang på Starts matcher. De sitter på en speciell del av läktaren och har direkt tillgång till den "kiosken" som jag arbetar i. Det är egentligen ingen kiosk men i brist på annat ord så kallar jag det för det. Det är i alla fall en lokal i direkt anslutning till läktaren och där finns det en bar i ena änden och en "kiosk" i den andra. Där står jag och sälger pizza, pölse, öl, brus (brus = läsk), glass, choklad osv. Där får jag 130 kr i timmen. 130 norska kronor. Och då ska det tilläggas att av de 5 -6 timmarna man jobbar där så är 2 av dem aktiva. Det är klart att vi inte sitter still hela tiden men det är bara 2 av timmarna där det är något att göra hela tiden. Så det är rätt så lättförtjänta pengar.

Men nu ska jag bara ta det lugnt för imorgon jobbar jag på Bon Appetit från kl 10 - 19. Det blir rätt hårt men eftersom jag tycker om att arbeta där så är det inget stort problem.





Start säger Hej :)

...de vann idag btw, med 5-3

Lugnet efter stormen

Idag (hmm blir egentligen igår med tanke på tiden )var jag och åt pizza med Håvard, en polare från Kristiansand som bor i Bergen. Där studerar han arkitektur och lever livet. Jag blev himla sugen på att ta en trip till Bergen, verkar som en fantastisk stad och det känns som att bor man i Norge så finns det två måsten att se och det är Oslo och Bergen. Det var skickelig koseligt och vi satt i flera timmar och pratade konst, politik, film och massa musik. Han är precis som jag väldigt intresserad av musik och vi diskuterade i princip allt som går att diskutera om musik. Varje dag lär man sig något nytt, det är så roligt att höra om andras erfarenheter och kunna berätta om sina egna.







Men när vi satt där med munnen full av pizza och mitt uppe i en diskussion om ifall Körperwelt (googla det) var konst eller om det bara var ett groteskt och makabert försök att provocera så fick jag ett samtal som krävde snabba beslutningar.

I korta drag handlade det om att jag skulle bestämma mig samma kväll om jag vill skriva på kontrakt och betala en viss summa till hyresvärden till på tisdag. Sedan kommer Ewelinas kompis Kristin flytta in i Maj och då blir hyran billigare. Grejen är att det är ganska mycket pengar som jag måste komma upp med snabbt och det dröjer några veckor innan jag får lön. Men om jag inte betalar och skriver på kontraktet så kommer en annan kille flytta in här på tisdag. 

Se hela bilden








                


Mitt alternativ hade varit att åka hem och försöka hitta någonstans att bo hemifrån och det tar ett tag att hitta lägenhet. Och då hade jag förlorat det jobb jag har här och även om jag inte kommer få jobba så mycket denna månaden så är det lite i alla fall och det är inte särskilt svårt att hitta annat jobb vid sidan av. Och kommer man hem så är det så lätt att man fastnar där och då skulle jag känna mig så misslyckad och som en "quitter" så det finns inte i min värld. Nej, jag ska fixa detta och även om det kommer bli svårt just nu så ska jag få in mina pengar och betala för mig och tjäna så att jag också kan spara. Jag kommer klara det, att misslyckas finns inte jag skulle dö av skam. Nu har jag bestämt mig för att betala och skriva på kontraktet och jag måste bara klara det.

Det finns bara en väg och den är rakt fram.  





Längesedan

Nu var det flera veckor sedan jag skrev sist. På något vis är detta med bloggande lite ångestframkallande. Jag vågar inte ens gå in på min egen blogg för att jag får så dåligt samvete för att jag inte uppdaterat. Löjligt men sant.

Nu har jag slutat på Face2Face och har jobbat en och en halv vecka på ett café/restaurang som heter Bon Appetit. Där trivs jag väldigt bra och det är kul. Jag har även fått sommarjobb i restaurangen på hotell Dyreparken. Så det är väldigt kul.

Förutom att jobba och sova så försöker jag umgås med Sofia, Ewelina och polerserna från gamla jobbet. Men har inte haft mycket tid över. Men nu blir det nog bättre tror jag. 



 

En bild på mig och Ewelina från en utekväll...



Jag och Sofia, en annan utekväll...

RSS 2.0